For instruktører

Hvis du overvejer at tage en uddannelse i Pilates, har du sikkert allerede opdaget, at der findes mange tilbud. Du er selvfølgelig velkommen til at vælge rent med hjertet, men i PFD mener vi, at du skylder dig selv at undersøge markedet godt, inden du vælger, hvor du vil bruge dine penge. En Pilatesuddannelse er en stor mundfuld og en dyr investering, så sørg for at vælg rigtigt fra starten af.

Hvad er en Pilates uddannelse?

Oprindeligt fandtes der af gode grunde ikke en decideret Pilatesuddannelse. Folk stod derimod i lære i mange år for måske/måske ikke at blive udpeget til at undervise et hold eller en kunde/klient. Joseph Pilates har aldrig selv udarbejdet en manual eller lavet en uddannelse af nye instruktører og kun to personer er blevet udpeget af Joseph Pilates til at undervise.  Joseph Pilates udstedte to certifikater via New York universitet. Dette var et program til “omskoling” af balletdansere, som skulle have en ny profession. Denne gruppe, der bestod af en håndfuld personer kaldes for “de ældre”eller 1. generation undervisere, og det er denne gruppe, som begyndte at uddanne nye instruktører. Pilates er bevægelse og læres bedst igennem kroppen og ved at træne selv, og ikke ved at læse eller memoirisere.

For at blive instruktør i 1970’erne og 1980’erne, krævede det, at en 1. generation underviser, udvalgte dig i studiet til at gå i lære. Du skulle stadig selv betale for dine træningstimer, men kunne til gengæld for sparring og observationer få lov til at være i studiet for at øve, vedligeholde udstyr og træne selv. Med tiden, var der rigtig mange lærlinge i de forskellige studier, og Pilates blev en industri, hvor der blev udfærdiget undervisningsmanualer og tingene blev sat i system for at kunne uddanne stadigt flere undervisere. Dette er vores held i denne del af verden, da det ellers aldrig ville have været muligt at uddanne sig uden for New York, USA.

Idag er Pilates ved at være godt udbredt i Europa og der er findes flere rigtig dygtige og erfarne underviser.

Hvordan vælger jeg den rette uddannelse for mig?

I dag tilbydes der et hav af uddannelser, som kaldes for Pilatesuddannelser, men som intet har med Pilates at gøre. I Danmark er vi alle novicer set med internationale øjne. Der findes mange dygtige instruktører i Danmark, men Pilates kom først sent til landet sammenlignet med USA, hvor mange instruktører har +50 års erfaring.

Derfor anbefales det, at du undersøger baggrunden for en uddannelse nøje. At du undersøger hvem der står bag? Hvem der har lavet manualen? Hvilken baggrund har udbyder? Hvor mange års erfaring har dem, som står bag skolen/uddannelsen? Anerkender andre studier den uddannelse, du har kig på, som værende professionel og fagligt kvalificeret?

Det er også vigtigt at forstå, at som med al anden uddannelse, begynder den virkelige uddannelse først, når du har opnået dit certifikat. Et Pilatescertifikat skal altid være gyldigt. Nogle skoler kræver, at du fornyer dit certifikat løbende ved at deltage i videreuddannelse, så sørg for at undersøge om din Pilates uddannelse kræver løbende fornyelse og deltagelse i workshops.

Pilates kan ikke læres på en weekend – hverken som udøver eller som instruktør. Repetoiret af øvelser er komplekst og metoden og skal arbejdes ind under huden for at opnå en fuld forståelse af bevægelsesregimet. De fleste retninger tilbyder introduktionsforløb, hvor du kan mærke, om det er det rigtige for dig. I PFD anbefaler vi, at du tager rundt til forskellige studier både i Danmark og uden for Danmarks grænser for at træffe dit valg. Brug tiden på det – det er givet godt ud i sidste ende.